Hauska nimikointikikka vai turha riski?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOletko koskaan miettinyt kannattaako lapsen vaatteessa olla suurella lapsen oma nimi? Onhan se hauskaa esimerkiksi päiväkodissa, että Annin haalarin tunnistaa jo kurkkaamatta pesulappuun (jossa oletettavasti nimikointi on). Mikäli pikku Einon haalarissa taas lukee isolla Eino, osaa tyhmempikin ihminen laskea 1+1 ja arvata mikä lapsen nimi on. Tässähän ei ole mitään pahaa jos olet hyvällä asialla, mutta koska maailma on julma paikka ja ihmisiä on joka lähtöön, en ottaisi sitä riskiä.

En ole varma mikä rikossarja oli se joka katkaisi kamelin selän ja teki minusta näin vainoharhaisen. Kaikenlaisia ohjelmia nähneenä kammoan todella paljon ajatusta, että olisin esim. leikkipuistossa tai ihmisvilinässä lapsen kanssa, jonka haalarissa tai pipossa lukee isolla oma nimi. Lapsen silmissä vieraan ihmisen nimitietous oletettavasti herättää luottamusta sen verran, että lapsi saattaakin lähteä tuon vieraan ihmisen matkaan.

Ja eihän tässä mitään jos pystyt seuraamaan lapsen tekemisiä silmä kovana niin, ettei hän pääse hetkeksikään näköpiiristä. Kehtaan vaan väittää ettei täydellisinkään vanhempi kykene siihen ihan joka ikinen sekunti. Lyhyessäkin ajassa voi tapahtua vaikka mitä. Itselläni on kaksi lasta, joista vanhempi on jo pian koululainen. Silti keskittyminen saattaisi vaikka siellä leikkipuistossa herpaantua, jos pienempi kaatuisi juostessaan hiekalla tai isompi putoaisi keinusta. Tällöin keskittyisin automaattisesti enemmän lapseen, joka tarvitsee hetkellisesti enemmän huomiota.

Tekstin ei ole tarkoitus loukata ketään, eikä osoittaa syyttävällä sormella niitä joiden lasten vaatteissa on suuria nimipainatuksia. Silti mikäli et ole ajatellut asiaa tältä kantilta, on se hyvä pitää mielessä.

Ihanaa kevättä,
kohta voidaan unohtaa muutamaksi kuukaudeksi ne haalarit ja pipot kokonaan!

4 vastausta artikkeliin “Hauska nimikointikikka vai turha riski?

 1. Olen miettinyt vähän samaa….ja lisäksi ekologisuutta. Kuinka helppoa on löytää samanniminen uusi käyttäjä aikana, jolloin jätteen määrää tulisi vähentää ja hyväkuntoisia vaatteita kierrättää niin kauan kuin voi. Ehkä siksi nimiprintit ovat jääneet hankkimatta. Kiitos hyvästä kirjoituksesta 🙂

  Tykkää

 2. Nimiä on meillä ainoastaan pelipaidoissa. Niitä käytetään ainoastaan turnauksissa ja peleissä. En ole koskaan innostunut nimen käytöstä vaatteissa tai tavaroissa. Niinpä meillä ei ole ollut nimikoituja tutteja, vaatteita tai niitä rattaisiin laitettavia ”rekkareita” nimellä ja vielä syntymäajalla!

  Tykkää

  1. Nuo pelipaidat ovatkin mielestäni asia erikseen, kun nimen käytölle on tarkoitus 🙂 meillä on itseasiassa ollut vaunurekkari, ei tosin kiinni vaunuissa vaan huoneen seinällä. Tätä en ollut tajunnut edes miettiä postausta kirjoittaessa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s