Mikä oli vanhan blogini suosituin postaus?

vanhasta blogista.jpgAika-ajoin lueskelen vanhasta blogista postauksia sillä silmällä, että olisiko siellä jotain mitä tahtoisin siirtää tänne. Toistaiseksi olen päätynyt ratkaisuun, että en siirrä mitään. Tänään päädyin kuitenkin tarkastelemaan kävijätilastoja ja totesin että yksi postaus tavoitti enemmän lukijoita, kuin viisi ”tavallista” postausta yhteensä. Arvaatko mikä postaus on kyseessä?

Esikoisen synnytyskertomus tietysti. Enkä ihmettele, sillä itsekin tykkään lukea synnytystä käsitteleviä postauksia. Nostalgiapäissäni ajattelin siirtää tuon, vanhan blogini helmen tänne teidän luettavaksi. Mikäli mahdollista että joku teistä ei sitä vielä vanhasta blogista bongannut. Ajatella että tästäkin ihmeestä on pian jo 6 vuotta aikaa.

 

Esikoisen synnytyskertomus

Vauvamaha.jpgLaskettu aika oli torstaina 24.5.2012, mutta tuona päivänä ei kuitenkaan tapahtunut mitään. Yritin siivota ja meuhkata muttei se auttanut yhtään. Turhautti todella paljon ja kävinkin jo aikaisin nukkumaan, pettyneenä.

25. päivä aamulla heräsin puoli kuuden aikoihin siihen, että itketti kovasti. Lapsen ”eräpäivä” oli mennyt jo. Kyllähän se ottaa päähän. Nousin sängystä lähteäkseni käymään vessassa, kun lapsivedet hulahti lattialle. Siinä sitä sitten oltiin ja ihmeteltiin että mitäs nyt. Muistin neuvolatädin sanoneen, että vesien menosta on vielä 12 tuntia aikaa saapua sairaalaan jos ei supistele. Menin suihkuun, kun sitten siellä seistessä/istuessa alkoivat supistukset. Muistan soittaneeni äidille että nyt se sitten alkaa ja kyselin milloin sinne sairaalaan oikein pitäisi lähteä. Äiti taisi neuvoakin tässä jotenkin, mutta muistan vaan kuinka hän kehotti syömään.

Keittiössä tuskailin kun mitään ei tehnyt mieli. Kaikenlaista oli varmuuden vuoksi ostettuna, että jos joskus tekee mieli, mutta ei. En saanut alas mitään ja matkalla Porvooseen päätinkin että me käymme mäkkärissä autokaistalla (kello jotain about 7 aamulla). Tuleva isä yritti kyllä saada mieleni muuttumaan, tulihan supistukset jo noin neljän minuutin välein, mutta ei auttanut. Minä tahdoin kananuggetteja ja omenamehua ja niitä oli saatava.

Johtuen viivästyksestä, olimme Porvoon sairaalalla vasta puoli kahdeksan maissa jossa pääsinkin suoraan käyrän kautta synnytyssaliin.

Säästän teidät etovilta yksityiskohdilta jo senkin takia että muistikuvat haalenivat siitä lähtien kun sain ilokaasua ja viimeisetkin epiduraalin kohdalla. Muistan kuitenkin etten ehtinyt edes suunnitella synnyttäväni esim. altaassa, tuolissa tms. enkä myöskään ehtinyt kiikkua keinutuolissa, vaikka sellainen huoneesta löytyikin. Tuntui kun kaikki olisi mennyt tavattoman nopeasti sen jälkeen kun sain epiduraalin. Todellisuuden ponnistusvaihe kesti 46 minuuttia, vaikka se tuntui 10 minuutilta. Jossain vaiheessa kätilö ilmeisesti leikkasi jotain, sillä hän kertoi tikkaavansa kun tyttö oli jo sylissä.

IMG_1442-001.JPGSain terveen tytön syliini 12.01 ♥ ja tästä pakkauksesta olen enemmän kuin kiitollinen. 3790g ja 50cm puhdasta rakkautta! Koko synnytys sujui hyvin tikeistä huolimatta ja vaikka imetys ei onnistunutkaan, tunsin valtavaa onnen tunnetta ihan alusta asti. Kotiuduimme seuraavana maanantaina, vaikka olisinkin halunnut kotiin jo paljon aiemmin.
Alkuperäinen julkaisu: 05.07.2015

Vanha postaus sopii loistavana aasinsiltana tuleviin synttäreihin.

Tyttö on luonnollisesti enemmän innoissaan saapuvista 6v kekkereistä, kun meidän häistä. Teema on ollut valmiiksi mietittynä jo viime synttäreistä asti ja se on muuttunut vain muutaman kerran matkalla. Aina on lopulta päädytty siihen alkuperäiseen suunnitelmaan. Tästä lisää kevään aikana.

Pitäisikö vanhoja postauksia siirrellä tänne, vai jätetäänkö jatkossa arkistoihin?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s