Takkahuoneen kasvojenkohotus

Muuttaessamme tähän taloon takkahuone oli oikeastaan ainut huone jonka virka jäi hyvin epäselväksi. Ensin meinattiin siitä vierashuonetta, mutta koska isosiskon huoneessa on levitettävä sänky, se voi tarvittaessa toimia vieraiden majoituspaikkana. Myöskin pelkkä takkahuone nojatuoleineen tuntui turhalta, sillä olohuoneemme sijaitsee ihan vieressä, melkein samassa tilassa. Työhuoneen kuitenkin tarvitsin, joten takkahuone pääsi hoitamaan sitä virkaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEnsin sijoittelin pöydät lipaston kanssa vieriviereen, mutta tuntui tyhmältä täyttää pelkkä seinänvierusta. Siispä sijoittelemalla pöydät eri tavalla, sain lisää pöytätilaa esimerkiksi askarteluun. Pystyn levittämään kalenterini ja askartelutarvikkeet pöydälle ilman, että minun tarvitsee siirtää läppäriäni mihinkään. Toiselle puolelle pöytää mahtuu myös askartelukaveri, yleensä esikoinen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAÄidiltäni ”taidelainassa” oleva Edelfeltin Leikkiviä poikia rannalla pääsi vihdoin tapetoinnin myötä arvoiselleen paikalle.  Kerroin jo viimeksi teoksen olevan suosikkini jo pikkutytöstä asti. Näin myöhemmin ajateltuna teos sopii meille kuin nenä päähän, sillä se on maalattu tasan 100 vuotta ennen meidän talomme rakentumista, vuonna 1884. Teos on maalattu Haikossa, mikä sekin on aika hauska nippelitieto, sillä minä olen asunut opiskeluaikana Porvoossa. Luonnollisesti meidän versiomme on jäljitelmä, alkuperäinen maalaus sijaitsee Ateneumissa.

Huoneessa oli aikaisemmin jotakuinkin oksennuksen värinen tapetti ja yläreunassa ihan kamala lehtiboordi. Uusia seinäpintoja suunnitellessa mietimme ensin maalausta, mutta koska ihan vähän laiskoja ollaan kuitenkin, päädyttiin tapetoimaan vanhan tapetin päälle. Kyllästyin vanhaan keltaiseen ilmeeseen ja painelin Heinolan K-Rautaan, jossa sain erinomaista palvelua tuskaillessani tapettivalintojen parissa. Löysin lopulta kaksi mieluista vaihtoehtoa ja nyt huone onkin tapetoitu puoliksi molemmilla.

Takan taakse tahdoin yksivärisen, rauhallisen tapetin ja keittiöstä näkyville seinille kiinnostavan, eikä liian yksinkertaisen. Molemmat on harmaita ja ne sopivat kivasti yhteen. Itse olen oikein tyytyväinen valintaan vielä näin jälkikäteenkin ja uskon että myös tämän huoneen muodonmuutos kestää aikaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATakan väri oli suoraan sanottuna minun silmiini ruma ja tunkkainen. Siispä hankin maalin myös siihen ja sudinkin takan heti maalin ostopäivänä lasten kanssa, kun sain oikein hyvän inspiraation. Takka on maalattu harmaalla superlateksilla, joka myyjän mukaan kestää hyvin takan kuumuutta. Maalaamisesta on nyt aikaa jo useampi kuukausi ja takka näyttää edelleen samalta kuin heti maalaamisen jälkeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERALidlistä ostettu matto sai jäädä, vaikka se olikin ensin vain väliaikasijoituksessa tässä huoneessa. Nyt se kuitenkin sopii ympäristöön kuin olisi sinne valittu. 4 ruutuinen Expedit sai siirtyä pikkuveljen huoneeseen ja tilalle tuotiin 8 ruutuinen isosiskon huoneesta. Nyt hyllyyn mahtuu sytykekoppa ja mapit takkapuiden lisäksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMuutostamme on nyt jotakuinkin puoli vuotta aikaa ja koti alkaa näyttää juuri meidän näköiseltä hitaasti, mutta varmasti. Maanantaina koitti vihdoin kauan odotettu päivä, kun meille vaihdettiin uudet ulko-ovet ja ikkunat. Koti tuoksuu, tuntuu ja näyttää uudemmalta. Omalta.

Ennen kuvat pääset näkemään täältä.

4 vastausta artikkeliin “Takkahuoneen kasvojenkohotus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s