Oma koti ♥ Keittiö, olohuone, takkahuone

En edes tiedä miten kuvailisin tätä fiilistä millaista on olla kotona. Tuntuu samalla ihan mahtavalta ja vielä paremmalta. Neliöitä tuli lisää monta kymmentä neliötä, mutta silti tuntuu että on aivan hirveän paljon helpompaa pitää koti siistinä! On niin parasta että kaikelle on oma paikkansa ja vaikka yleisilmekin tulee varmasti muuttumaan tapetoinnin ja muun fiksauksen myötä, on täällä siistiä ja puhdasta. Se onkin minusta pääasia, se että on puhdasta. Ketään ei häiritse jos muutama tavara on väärillä paikoilla, mutta jos kukaan ei imuroi moneen viikkoon tai tiskit on kolmatta päivää koskemattomina pöydällä, on mielestäni kyseessä jo pienoinen ongelma.

Rakastan meidän avointa pohjaratkaisua keittiön, olohuoneen ja takkahuoneen osalta. Ne muodostavat ihan erityisen olokokonaisuutensa. Vaikka H laittaisi ruokaa keittiössä, lapset leikkisivät olohuoneessa ja minä tekisin töitä työhuoneessa takkahuoneessa, voimme me silti kommunikoida keskenämme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAAluksi katsoin ihmeissäni keittiön kaapistoja, mutta mitä kauemmin niitä katselen, sitä enemmän vakuutun siitä ettei keittiö ole ensimmäisenä tuunauslistalla. Kaapistojen ovet sopivat väreiltään ikkunan karmeihin ja jos ei muuta niin ovat persoonalliset. Tärkeintä on, että keittiössä on paljon kaappitilaa, sekä laskutilaa (kivitasot♥).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUuteen keittiöön olemme hankkineet uuden ruokapöydän ja tuolit. Vanhan harmaa/valkoisen 4 hengen ruokailuryhmän tilalle hankimme jatkettavan valkoisen (puujalkaisen) pöydän ja siihen sopivat tuolit. Nyt pöydässä on helposti tilaa vaikka kahdeksalle, vaikka aikaisempaan mahtui vain se 4. Pidämme pöydän levitettynä koko ajan, sillä tila on suuri ja pöydässä on kiva mahtua olemaan ja tekemään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOlohuone jatkuu heti keittiöstä suoraan ja se sai jatkaa vanhoilla huonekaluilla. Mietimme ensin miten vanha sohva sopisi väritykseltään uuteen olohuoneeseen, mutta selvisi että paremmin kuin hyvin. Keinutuoli on kiva lisä, sillä muuten meille jäisi tuommoinen hassu aukko olohuoneen ja takkahuoneen väliin.

Ostaessamme tämän talon, laipiot olivat samanvärisiä ikkunan karmien kanssa, kuten myös verhokotelot. Maalautimme ensitöiksemme laipiot valkoisiksi (ennen muuttoa), revimme vanhat verhokotelot irti ja vaihdoimme tilalle tasaiset levyt. Tämä muutti koko kodin ilmeen jotain sata kertaa pirteämmäksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERATakkahuone puolestaan jatkuu heti olohuoneesta ja sieltä onkin myös käynti ulos, sekä kodinhoitohuoneeseen. Tämän huoneen omin heti itselleni työtilaksi, mutta tahtoisin tuoda sinne esimerkiksi pari säkkituolia tai muuta jolla saisimme tilasta viihtyisän ja saisimme otettua sen kaikkien käyttöön. Nyt lepopaikan virkaa hoitaa muutama vanha koristetyyny ja pari vilttiä. Lapset rakastavat istuskella ja höpöillä tässä mytyssä takan edessä.

Tänne päätyi jo vanhassa kodissa ollut lipasto (alunperin esikoisen vaatelipastoksi hankittu), joka sai sisälleen askartelutarvikkeet ja Ikean neliruutuinen Expedit hylly polttopuille. Muut huonekalut (kaksi työpöytää ja satulatuoli) ostettiin ihan tätä huonetta varten. Matto on alunperin ostettu pikkuveljen huoneeseen, mutta koska värimaailma siellä muuttui, jää se ainakin toistaiseksi tänne. Taidelainaan saimme äidiltäni ”leikkiviä poikia rannalla”, joka on ehdottomasti suosikkimaalaukseni kautta aikojen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOlemme asuneet tässä nyt vähän vajaa kaksi kuukautta ja voin kertoa, että uutuudenviehätys ei ole laantunut. Olen myös vihdoin saanut siivottua takkahuoneen, joka toimitti varaston virkaa kunnes saimme kaiken paikoilleen. Nyt meillä ei ole mitään ylimääräistä jemmalaatikoissa, vaan kaikki mitä muutossa säästimme, on nyt paikoillaan.

Miltäs meillä näyttää?

3 vastausta artikkeliin “Oma koti ♥ Keittiö, olohuone, takkahuone

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s