Harrastuksena kalenteri

Moni minut tunteva tietää että elän nenä kiinni kalenterissa. En ole koskaan innostunut sähköisistä kalentereista, vaan nautin suunnattomasti käsin kirjoittamisesta. Samalla viikkoaukeamalla onkin usein montaa erilaista kirjoitustyyliä kaunosta koristelluihin tikkuihin.

Lupasin jo jokin aika sitten kertoa kalenterituunausharrastuksestani. Jostain syystä en ole kuitenkaan saanut aikaiseksi, sillä aina kun saan kuvauskuntoon jonkun viikkoaukeaman, sisältää se sen verran henkilökohtaisia tietoja ja asioita etten halua esitellä sitä muille. Siispä nyt kun kävimme lasten kanssa hieman shoppailemassa askartelutarvikkeita, päätin esitellä ne ja tehdä yhden tulevan aukeaman pelkästään ostoksillani.

Havainnekuvassa aukeamat eivät ole aivan samanlaisia, mutta ymmärtänet idean. Eli siis aukeamat ovat tyhjiä, jolloin niistä voi tehdä aivan oman näköisensä. Oranssi ei ole ihan omin värini, mutta koska kesä on vihdoin täällä, aion käyttää sitä paljon!kalenteri_planner_kalenterimania_mambi_meandmybigideas_happyplanner_classic.jpgMinulla on Mambi (Me and my big ideas) Happy Planner Classic-kokoisena. Olen ostanut tähän erikseen kultaiset kannet kalenteriani suojaamaan. Tykkään tästä ihan hirveän paljon ja kirjoittamistakin helpottaa todella paljon se että tässä on kätevästi irroitettavat sivut. Myös vaihdettavat renkaat tekevät Happy Plannerin muokkaamisesta ihan uskomattoman helppoa. Kalenterin voi joko tehdä alusta alkaen itse, tai sitten ostaa valmiina.

Kävimme Lahden keskustassa shoppailemassa hieman kalenteritarvikkeita ja seuraavat tarttuivat mukaan. Piti ostaa vain nuo väritettävät tarrat, mutta hups!kalenterituunaus_kalenteritavaraa_tarra_washiteippi_kuviopaperi_leimasin.jpgKuviopaperit, muoviteipit, 3:n washiteipin pakkaus, kirjainleimasimet – Tiger
Väritettävät tarrakirjat, 4:n washiteipin pakkaukset ja loput leimasimet – Sinooperi

Ilmeneekö kenelläkään muulla tällaista ongelmaa, että haluat jonkun tietyn teipin (tai jotain ihan muuta) ja se on samassa pakkauksessa monen muun teipin kanssa, niin se koko pakkaus on sitten ostettava? Toki varmasti käyttöä keksin muillekin, mutta tuon viiriteipin takia ostin koko pakkauksen.

VINKKI:
Washiteipit ovat melko läpikuultavia, joten jos haluat peittävän lopputuloksen, liimaa teippi ensin tarrapaperille ja liimaa peitettävään kohtaan vasta sitten.

Harrastuksena tämä on askartelijalle ihan ykkönen. Ei vaadi mitään tiettyä päivää tai kellonaikaa ja kesken voi jättää jos malttaa ja vain luovuus on rajana. Koska itse olen vuosia harrastanut korttiaskartelua, on tarvikkeita kertynyt jo aika kiitettävästi ja ne on hyvin sovellettavissa myös kalenteriaskarteluun.

Kalenteriharrastuksen löysin Kalenterimania ryhmän kautta. Kalenterimania on antanut minulle paljon muutakin kun vain harrastuksen, sellaista yhteenkuuluvuudentunnetta jota ei voi rahassa mitata! Jos sinäkin haluat tutustua kalenteriharrastukseen, klikkaa tänne:
Kalenterimanian facebook
Kalenterimania

 

6 vastausta artikkeliin “Harrastuksena kalenteri

 1. Samaistun paljon tuohon ongelmaan, että kun haluaa yhden asian, täytyy ostaa viiden kappaleen paketti, jossa muut ovat turhia, vaikka en edes kalenterijuttuja harrasta 😀 Oletko yrittänyt etsiä washiteippejä esimerkiksi Ebaysta? Itse olen alkanut ostamaan paljon askartelutarvikkeita sieltä, koska hinnat ovat alhaalla ja valinnanvaraa on paljon enemmän 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos kommentista! 🙂 Koitan parhaani mukaan suosia kotimaisia yrityksiä tässäkin asiassa. Jotain olen ostanut Wishiltä ihan mielenkiinnosta saanko sitä mitä tilaan, en saanut. Ebay varmasti olisikin parempi paikka, kun sieltä löytyy vaikka ja mitä.

   Tykkää

 2. Kiva kuulla sun kalenteriharrastuksesta ja ihanista löydöistä. Itsekin aloitin alkukesästä bullet journalin. Mä en kovin paljon yleensä koristele kirjaani, mutta saatan välillä kyllä innostua. Täytyy käydä katsomassa Kalenterimanian sivuja, kiitos vinkistä.

  Tykkää

 3. oi ihanaa en ole ainut kuka tositarkoituksella käyttää paperikalenteria 🙂
  Nyt olen uutena juttuna kokeilemassa tuota bujoilua omaan mielenhallintaan ja hyvinvointiin. Katsotaan kuinka saan hommat rullaamaan.

  Ihana tuo sun kalenterisi 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos kommentista 🙂 Paperikalenteri on mulle ihan ehdoton, enkä koskaan ole ymmärtänyt näitä sähköisiä kalentereita. En vaan osaa käyttää, eikä se ole niin muokattavissa kun tämmöinen iloinen kalenteri 😉 Tuo bujo on mulle vielä melko tuntematon, mutta luulempa että sellainenkin tulee jossain vaiheessa työn alle. Ainakin kokeilumielessä ♥

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s